Millaisilla väreillä sinä maalaat taulusi?

 Inspiroiduin ystäväni Glorian todella hyvästä tekstistä, jonka hän kirjoitti tossa yksi päivä instagramiin. Hän kertoi siitä, kuinka ihanaa on oppia olemaan kiitollinen niin pienistä kuin suuristakin asioista, elämän tarjoamista haasteista ja uusista tilanteista.  Ja siitä kuinka elämä on oikeasti iso kokonaisuus, eikä vain pieni kuva.Se pisti mut oikeen miettimään asioita ja tätä elämää kokonaisuutena. Osittain tähän vaikutti myös edellisenä päivänä käyty minun ja äitini riita, jossa hän sanoi, etten pysty näkemään asioita kokonaisuuksina. Ehkä se oikeasti onkin niin. Olen pitkään elämässäni keskittynyt yhteen aika isoon ongelmaan. Se on tehnyt elämästä aika harmaata vähän väliä. Silti uskon, että kun vain jatkan sen ongelman työstämistä niin kohta kaikki on paremmin. Tajusin, että olen jo yli vuoden keskittynyt siihen, mutta nyt kun otan askelia taaksepäin, katson ongelmaa, miten se on muuttunut, totean: "Ei mitenkään". Ehkä jopa vain kasvanut. Mutta kun katson asiaa vähä kauempaa isompana kokonaisuutena, huomaan miten paljon muita mahdoollisuuksia ja hyviä juttuja sen ympärillä on. Mietin, miksi olen keskittynyt vain siihen yhteen? Miksen ole antanut enemmän huomiota välillä näille muille asioille ja ollut kiitollinen niistä. Ei se ongelma varmaankaan kasva, vaikka en koko ajan sitä sörki, jätän sen hetkeksi omaan arvoonsa. Miettikäähän, jos teillä on silmienne edessä valtavan iso taulu täynnä mahtavia ja hienoja värejä, mutta kun keskittyy vain yhteen väriin saatte taulustanne kovin pienen ja tylsän oloisen. 

Tajusin, että myös niistä vastoinkäymisistä ja ongelmista voi olla kiitollinen. Ne ovat haasteita, joista tarkoitus on selvitä. Nekin tuovat omanlaistaan väriä siihen suureen tauluun. 


 Ei tehdä elämästämme tylsää ja harmaata pientä pistettä paperille vaan valtava värejä täynnä oleva taulu, jossa on tilaa niin raikkaille kuin synkemmillekkin väreille. Jos huomaamme seisovamme liian lähellä taulua nähdäksemme vain yhden värin, on aika ottaa vähän etäisyyttä taulusta. Otetaan elämässä vastaan tulevat vastoinkäymiset haasteina, joista jokaisesta on mahdollisuus selvitä, mennä eteenpäin ja maalata lisää uusia värikkäitä polkuja.

-Saga

Kommentit

Suositut tekstit